Timmers Food Creations bestaat 20 jaar

Dit jaar ‘2020’ bestaat Timmers Food Creations 20 jaar. Ondanks de coronacrisis wereldwijd, willen wij toch even met gepaste trots stilstaan bij deze bijzondere mijlpaal.

“Inmiddels 20 jaar later, ben ik trots op wat we vandaag de dag met ons team bereikt hebben”, aldus Jeroen, eigenaar en tevens oprichter van Timmers Food Creations. “Wat begon met mijn passie voor levensmiddelen, is uitgegroeid tot een volwaardig internationaal partner voor de voedingsmiddelenindustrie met een mooi opgebouwd bestand aan trouwe klanten en gerenommeerde partners.”

“Na jarenlange ervaring binnen de voedingsmiddelenindustrie, werd mijn drang naar een eigen onderneming zo groot dat ik in 2000 ‘Timmers Food Creations’ heb opgericht. Dagelijks stond ik op met een idee, snakte ik naar meer vrijheid en wist ik dat er kansen lagen op de markt. Voor mij voldoende signalen dat ik helemaal klaar was voor het ondernemerschap.”

“Vanuit diverse managementfuncties bij een wereldwijde distributeur van ingrediënten voor o.a. de voedselindustrie, volgde ik trends en marktontwikkelingen op de voet. Het zelf mengen van grondstoffen werd een trend in opkomst, met als doel sturing op tijd, geld en kwaliteit. Ik wilde mijn ambities omzetten in werkelijkheid en zag kansen hierop in te spelen met eigen business, waardoor ik, nu 20 jaar geleden, mijn eigen bedrijf startte.”
“In het begin richtte ik mij voornamelijk op het aanbieden van een pakket aan smaakstoffen en aanvullende ingrediënten.”
Dit dienstenpakket is vandaag de dag uitgebreid tot een breed assortiment.

“Met gespecialiseerde collega’s zetten wij ons dagelijks in voor een optimale klanttevredenheid. Wat Timmers Food Creations onderscheidt en sterk maakt, is onze persoonlijke en betrokken benadering. Met ambities en ervaring, denken wij altijd op een praktische en innovatieve manier met onze relaties mee.”
“Dit proberen wij op allerlei gebieden uit te stralen, zowel in productontwikkeling als bijvoorbeeld in het persoonlijk contact, zodat vanaf het begin de ervaringen positief zijn. Op deze wijze proberen wij een verbindende factor te creëren met onze relaties en met succes! Timmers Food Creations heeft inmiddels een heel mooi bestand aan trouwe klanten en daar komen met regelmaat nieuwe klanten bij, dat is een mooi gegeven en daar zijn wij trots op.”

“Dat onze werkwijze wordt gewaardeerd blijkt wel uit het feit dat veel van onze klanten al sinds de oprichting klant zijn. Zij zijn vandaag de dag nog altijd benieuwd naar onze nieuwe ontwikkelingen en trends en hoe wij deze voor ze kunnen inzetten. Deze waardering geeft ons de bevestiging dat we het goed doen en met onze dienstverlening een belangrijke rol spelen binnen de voedingsmiddelenindustrie en dat stemt mij uiteraard ook gelukkig, aldus Jeroen.”

“Wat ik het mooiste vind aan het ondernemerschap? De zelfstandigheid, vrijheid en alle ruimte voor eigen ideeën. Ik hoefde niet langer in gebaande wegen te lopen, maar ik kon mijn eigen weg uitkiezen.”

Wat betreft de toekomst heb ik een duidelijke visie: “Met een krachtige koers Timmers Food Creations als volwaardig internationaal partner laten groeien in aanbod en professionaliteit, maar altijd met het behoud van de charme van kleinschaligheid en onze persoonlijke benadering.”

Jeroen Timmers
Mei, 2020