(Nederlands) Intrafood 2018

    Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

    Timmers Food Creations was aanwezig op de Intrafood 2018 te Kortrijk.
    Op deze kleinschalig opgezette beurs lieten we zien wat de mogelijkheden zijn met onze ingrediënten.
    Van een hartige snack met onze volledig allergeen vrije snacktop inclusief karamel vervanger, tot desserts als aardbei roomijs en champagne sorbet!

    Timmers_Food_Intrafood_2018_1

    Voor deze uitgebreide proeverij maakten we gebruik van ons assortiment aan smaak en hulpstoffen zoals citrusvezel voor binding in verkleinde vleesproducten.
    We spreken in smaakopbouw vaak over het zogenoemde ‘’middengebied’’ , ook wel het umami profiel. Erg belangrijk in de opbouw omdat hier mee alles op zijn plek samenvalt, wij gebruikten hiervoor onze Tasture 71020, een allergeen vrije umami knaller!

    Timmers_Food_Intrafood_2018_2In ons ijs gebruiken we uiteraard onze eigen ijsmixen op basis van kokosvetpoeder en natuurlijke aroma’s, het ijs presenteerden we in de trendy smaken:

    • Sinaasappel – kruidnagel
    • Champagne – amarena kers
    • 3 soorten chocolade
    • Karamel – zeezout

    Uiteraard staan onze smaakspecialisten ook voor u klaar om de mooiste smaken voor uw product samen te stellen.